top of page
Search

Hoe kies ik een kampeerplaats?

Je hebt de camper geboekt en moet nu beginnen plannen. Waar ga je naartoe en waar kan je slapen? Met een camper kan je op veel plaatsen slapen maar lang niet overal natuurlijk. Even op google zoeken kan wat overweldigend zijn en wil je wel staan waar iedereen staat? En wat met de gratis plaatsen? Hieronder leggen we uit hoe je het kan aanpakken.Vooraleer je kiest waar je gaat kamperen is het belangrijk om je opties en eisen op te lijsten.


Waar moet je rekening mee houden?

  • Je budget

  • De grootte van de camper

  • Hoe lang blijf je op deze plaats?

  • Welke activiteiten plan je te doen in de buurt?

  • Wat heb je allemaal nodig om er comfortabel te kamperen?

Dit kan je gebruiken als filter bij het zoeken van je volgende kampeerplaats.Ga op zoek naar inspiratie

Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk om inspiratie te vinden voor je volgende trip. Sites en apps zoals Pinterest, Youtube of Instagram bombarderen ons dagelijks met de meest waanzinnige beelden. Dit kan je natuurlijk gebruiken als inspiratiebron voor je volgende trip.


Maak een lijstje van de locaties dat je het liefst wil bezoeken. Eens je een lijstje hebt kan je gaan schrappen naar wat mogelijk is en wat je overhoud voor je volgende trip. Op basis van deze locaties kan je op zoek gaan naar mogelijke kampeerplaatsen.Nuttige apps, websites en boeken


ANWB

Een handig gratis overzicht van mogelijke kampeerplaatsen binnen Europa.

ANWB logo


Campercontact

Dit is onze favoriete en go-to app tijdens het reizen. Door de locatie-voorziening kunnen we snel zien welke camperplaatsen er in de buurt zijn en eventueel onze route aanpassen hierop.
ACSI boeken

Deze boeken koop je voor heel Europa en krijg je een kortingkaart bij. Een app is ook aan te kopen voor offline gebruik. Je hebt keuze uit 7.950 campings en 9.000 camperplaatsen. Met de app heb je ze altijd op zak.
Camperstops onderweg (boek)

Overlaatst hebben we dit boek gekocht en vind je 1200 camperplaatsen met douche en toilet.Het nadeel bij boeken is wel dat je deze vaak moet opnieuw aankopen. Bij websites of apps heb je dit niet maar kan het zijn dat je een abonnement moet aankopen. We raden dus aan om beiden te gebruiken om zo steeds met de meest up to date info je camperplaats te kiezen.De camperspots

Het leuke aan camperspots is de verschillende mogelijkheden dat ze aanbieden. Een douche, wc of een mogelijkheid je eigen toilet te ledigen is geen overbodige luxe. Je kan hier natuurlijk zo duur en luxueus in gaan als je zelf wil met een zwembad, gratis wifi, was-mogelijkheden...

Je kan ook zeker op gewone campings staan. Vraag hier zeker op voorhand of ze campers toelaten. Omdat onze camper redelijk klein is zou je in principe geen problemen hierbij mogen ondervinden.De gratis spots

Ja, die zijn er!! Deze zijn vaak iets meer basic zonder sanitair en andere voorzieningen. Ze zijn iets moeilijker te vinden maar zijn soms echte pareltjes. Helaas zijn de meeste toplocaties hiervan al heel snel volzet.Tips bij het kiezen van je kampeerplaats

Gebruik de filteroptie

Je zal je verbazen hoeveel filteropties de apps en websites aanbieden. Stel je eisen en gebruik ze! Het zou ook maar jammer zijn dat je van een bepaalde voorziening uitgaat om achteraf pas te zien dat deze helemaal niet aanwezig is. Jouw perfecte kampeerplaats kan misschien niet helemaal op je route liggen maar achteraf spijt hebben van het missen van die idyllische spot is ook spijtig.


Lees de reviews

Het maakt niet uit waar je boekt, lees altijd even door de reviews indien ze aanwezig zijn. Je wil na je lange reis niet toekomen op een plaats die één grote teleurstelling is. Doe ook even een google search voor eventuele reviews op andere websites. Reviews kan je wel met een korrel zout nemen omdat sommige mensen wel heel hoge eisen hebben.


Kies geen plaats dicht bij het water.

Wanneer het gaat regenen kan het water stijgen. Het hoeft zelfs niet bij jou te regenen. Zelfs wanneer het een paar km verderop regent kan het water bij al stijgen.


Reserveer op voorhand

Mensen met een camper leven in het moment. Zelf wanneer je denkt dat het een rustige periode is kan een plotse piek in temperatuur ervoor zorgen dat jouw perfecte kampeerspot helemaal volzet zit wanneer je toekomt.Nu je weet hoe en waar je kan kamperen met de camper staat niets je nog in de weg om een perfecte reis te maken doorheen België en Europa. En zoals vele campermensen zeggen; “home is where you park it”. Of je nu ergens in een stad staat of op een berg in de natuur, je hebt alles bij je.


We zijn benieuwd hoe jullie je kampeertrip voorbereiden. Vertel ons dus zeker hoe jij je het doet!

En voor je vertrekt kan je zeker bij ons te rade voor meer tips en tricks.

26 views0 comments

留言


bottom of page